Over ons

Alro

HET ONTSTAAN VAN ALRO

Alro werd opgericht in 1976. Wat begon als een lokaal coatingbedrijf onder leiding van Luc Thijs groeide uit tot een gerenommeerde groep. Er kwamen meerdere locaties bij in West- en Centraal-Europa, Alro Group was een feit. Door de jaren heen mochten we steeds meer bekende namen in de auto-industrie tot ons klantenbestand rekenen.

In juni 2019 beleefden we een belangrijke mijlpaal. Gimv, een Europese investeringsmaatschappij, nam het meerderheidsbelang over van de oprichters familie Thijs.

WAAR STAAT ALRO VANDAAG?

Vandaag is Alro gespecialiseerd in industriële coating van kunststoffen en metalen onderdelen voor de automotive industry. Een groot gedeelte van de auto’s en vrachtwagens die je dagelijks op de weg tegenkomt, bevatten één of meerdere onderdelen die door ons gecoat zijn. Onze klanten bestaan uit zowel de belangrijkste auto- en vrachtwagenmerken, als uit grote toeleveranciers.

Bij Alro zijn we trots op onze moderne productielijnen en -processen. Dankzij die state-of-the-art processen kunnen we kwalitatieve, organische verflagen aanbrengen waaronder: natlak, poederlak en kataforese (KTL). Samen met jou bepalen we welke coating het meest geschikt is voor jouw specifieke project. Tijdens die processen gebruiken we soms ook een innovatieve technologie waarmee onze robots bepaalde onderdelen laserontlakken. Dankzij die technologie is het niet meer nodig om dergelijke onderdelen af te schermen tijdens het dompelproces. Ook onze eigen rekken onderwerpen we vaak aan een ontlakproces wanneer er veel restanten achtergebleven zijn. Daarvoor zijn twee verschillende processen mogelijk: thermisch of chemisch ontlakken.

De mogelijkheden bij Alro Group zijn impressionant. Onze 1.000 medewerkers zetten zich iedere dag in om meer dan 100.000 producten in 1.000 verschillende kleuren te verwerken. Dat doen ze met ongeveer twintig coatinginstallaties die geïnstalleerd zijn in onze vestigingen in België, Nederland en Slovakije. Vanuit die vestigingen worden de producten naar onze klanten in heel West- en Centraal-Europa uitgeleverd.

ALRO, ALTIJD DE JUISTE OPLOSSING

Alro begeleidt je in je zoektocht naar de perfecte oppervlaktebehandeling die je product nodig heeft om te voldoen aan de esthetische eisen en de strengste kwaliteits- en milieunormen. Zo zorgen we steeds voor een oplossing op maat zodat we aan al je verwachtingen voldoen. Dankzij een groot aantal verschillende coatingsystemen, aangevuld met assemblagediensten en supply chain management, kan je vertrouwen op een uitstekende behandeling van je product. Dankzij die extra processen vormt Alro de ideale schakel in de supply chain tussen de fabrikanten van de onderdelen en de klant die ze assembleert op de voertuigen. Verder bieden we de mogelijkheid aan om zowel de te coaten onderdelen als de assemblage onderdelen aan te kopen. Zo kunnen ze na de coatingprocessen en de uiteindelijke assemblage als module verkocht worden aan jou of aan je eindklant.

WAAROM KIEZEN VOOR ALRO?

  • We stellen de relatie met de klant centraal: wij worden een partner in je logistieke keten.
  • We hebben een ervaren en gemotiveerd team waarbij je product in goede handen is.
  • We beschikken over een grote diversiteit aan coatingmogelijkheden.
  • We voldoen aan jouw kwaliteitseisen en stemt de processen af op jouw maat.
  • We lakken zowel metaal als kunststof en kan een one-stop-shop voor je productgamma worden.
  • We voeren naar wens eveneens de verdere assemblage van je onderdelen uit.
  • We beschikken over een zeer grote volumecapaciteit: meer dan 20 coatinginstallaties verwerken meer dan 100.000 producten per dag.
  • We zijn gecertificeerd volgens IATF16949 en ISO14001.
  • We beschikken over de meest moderne systemen: ‘state of the art’ productielijnen, procesbeheer via ERP, dataverwerking via EDI.

HET MANAGEMENT VAN ALRO GROUP

JAN CRAENEN

CEO

JAN RAMAEKERS

CFO & HR DIRECTOR

DIRK BROEKHOVEN

SALES DIRECTOR

CARL BRUYNSEELS

TECHNICAL, IT & PURCHASE DIRECTOR

RONALD SCHUERMANS

COO

LEES HIER ONZE BROCHURES

ALRO GROUP

NL / DE / ENG