FIRE PROTECTION COATING

Innovatie in E-mobility: Fire Protection Coating

E-mobility zit in de lift. In elektrische wagens is de batterij een cruciaal onderdeel voor de veiligheid van de inzittenden. Bij thermische doorslag (thermal run away) bestaat er brandgevaar. ALRO biedt een innovatieve en effectieve oplossing aan: een brandwerend coating systeem de ‘Fire Protection Coating’ (FPC).

Hoe werkt het?

Dankzij het innovatief coatingsysteem zijn batterijbehuizingen tot 30 minuten bestand tegen temperaturen tot 1.800 graden C°. Het verlengt daarmee aanzienlijk de tijd om het voertuig veilig te verlaten en overtreft zo de huidige GTR20 eisen.

Fire Protection Coating voor een veiligere e-mobiliteit

  • Lichte en naadloze applicatie op complexe onderdelen
  • Serieproductie op industriële schaal mogelijk
  • Voor metalen of polymere batterijbehuizingen
  • Corrosiebescherming door E-coating
  • Goedgekeurd door de OEM

Andere batterijbehandelingen

Naast de Fire Protection Coating rekenen toeleveranciers ook op ALRO voor andere behandelingen van batterijonderdelen, waaronder elektrocoating, laserstrippen, schuimafdichting en lektesten.

Elektrocoating

Nadat de batterij schoongemaakt is, krijgen de metalenonderdelen een elektrocoating en een anti-corrosiecoating.

Laserstrippen

ALRO heeft een lasertechnologieproces ALRO gebruikt een innovatieve toepassing van  lasertechnologie voor het selectief verwijderen van de E-coating-laag. Robots, uitgerust met een laster verwijderen de coating op een zeer nauwkeurige manier. Dat gebeurt op de grote omringende verbindingsoppervlakten en op de batterijcontactpunten in elke cel. 

ALRO: jouw E-mobility partner

De toekomst is elektrisch. Als E-mobility partner ondersteunt ALRO Group haar klanten in de automobielsector met de belangrijke overgang naar ‘zero emission’ mobiliteit. De Fire Protection Coating is een volgende stap om elektrisch rijden nog veiliger te maken.

Top